پرش به محتوا
خانه » فلزیاب چیست؟

فلزیاب چیست؟

فلزیاب چیست؟

فلزیاب وسیله ای است که برای پیدا کردن اجسام فلزی مخفی یا گم شده درون زمین، دیوار یا اجسام دیگر به کار گرفته می شود.

دستگاه فلزیاب ها میدان مغناطیسی را در اطراف دیسک جستجوگر خود ایجاد می کنند. زمانی که جسم فلزی در محدوده میدان مغناطیسی قرار بگیرد شدت میدان مغناطیسی تغییر کرده و دستگاه فلزیاب با این تغییرات متوجه وجود فلز در اطراف دیسک خود خواهد شد و آن را آشکار و اطلاع می دهد. هر چقدر شدت میدان مغناطیسی تولید شده توسط دستگاه بیشتر باشند عمق کشف فلز بیشتر خواهد بود. عمق کاوش توسط فلزیاب با توجه به اندازه، شکل و جنس فلز تغییر می کند کمتر یا بیشتر می شود.

فلزیاب

این نوع دستگاه علاوه بر کشف فلز و هشدار به اپراتور فلزیاب قادر است و محل دقیق فلز در زیر زمین را به او نشان دهد. یک دستگاه نقطه زن می‌تواند به صورت جداگانه از دستگاه فلزیاب اصلی نیز به کار رود. بدین صورت که در هنگام هشدار دستگاه فلزیاب و حفر زمین از این دستگاه های نقطه زن دستی برای تعیین محل دقیق فلز استفاده می شود.

 

 

ردیاب

فلزیاب ها از خود امواج مغناطیسی ساطع می کنند. زمانیکه فلزات در معرض این امواج قرار می گیرند میدان مغناطیسی، دستگاه ردیاب فلزات را تحت تاثیر قرار داده و شدت میدان مناطیسی تغییر می کند.
هرچه شدت تغییر بیشتر باشد، یعنی به فلز نزدیک تر هستیم.

 

 

 

اسکنر

فلزیاب تصویری در دسته فلزیاب هایی قرار می‌گیرد که با تعیین نوع تنظیمات در مدار اصلی فلزیاب تصویری و برنامه نرم‌افزار فلزیاب تصویری عمل تفکیک طلا یا انواع فلزات از دیگر منابع و مواد معدنی و سنگ‌ها یا کانی‌های دارای وضعیت مشابه هدف اصلی یا طلا را تشخیص داده و بصورت لکه رنگ منظم و نامنظم در کنار انواع لکه رنگ مجزا آشکار نماید.

 

دستگاه فلزیاب چه کاربردی دارد؟

از مهم ترین موارد کاربرد این دستگاه ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

۱-مصارف نظامی از جمله خنثی سازی میدان های مین و…

۲-اهداف امنیتی در فرودگاه ها، درب های ورود و خروج، دادگاه ها، زندان ها و… جهت تشخیص انواع سلاح های سرد و گرم

۳-اهداف باستان شناسی

۴-در صنعت تغذیه جهت یافتن فلزات سنگین و یا صنایع بسته بندی و نیز در صنایع مختلف دیگر از جمله فرش ماشینی و چوب بری

۵-معادن و کاربرد های مشابه ان

۶-یافتن لوله های انتقال نفت، گاز و…

۷-ردیابی سیم های عبوری در دیوارها و…

۸-اهداف تفریحی و سرگرمی

۹-درگاه های ورود و خروج فروشگاه های بزرگ جهت کنترل خروج اجناس

۱۰-ربات هایی که با اهداف خاص ساخته و طراحی می شوند

۱۱-فلزیاب های قابل حملی که اندازه های بزرگتری دارند، توسط باستان شناسان و کسانی که به دنبال گنج های پنهان تاریخی می گردند جهت یافتن جواهرات، سکه ها یا هر چیز فلزی با ارزش دیگر مورد استفاده قرار می گیرند.